Basissteken opzetketting

Haakwerk begint met een lus op de haaknaald, dit is de werklus en telt nooit mee als steek. Haal nu met het haakje het garen door deze lus en de eerste steek is gemaakt. Ga zo door tot u een rij steken hebt, de opzetketting genaamd, die de basis is voor het haken van de volgende toeren of rondingen. 
Vanwege de beperkte ruimte is het aantal steken van de opzetketting aangegeven met bijvoorbeeld: 3 -voud + 2. Dit dient men te lezen als: het aantal steken moet deelbaar zijn door 3, + 2 steken extra.

Opzetketting haken makenStap 1 opzetketting haken: Houd de haakn. met de opzetlus in de rechterhand, steek de haakn. onder de draad door, zodat u een omsl. hebt op de haakn. Trek deze omslag door de werklus op de haakn. De opzetketting ontstaat. De steken noemt men losse steken of kettingsteken.

Basissteken van haken:
Iedere steek bij het haken heeft een eigen structuur en varieert in hoogte en diepte. Iedere toer maakt een nieuwe rij steken waar de volgende toer weer op wordt gehaakt. Als de toeren heen en weer terug hetzelfde worden gehaakt is er geen 'goede' of ' verkeerde' kant aan het werk. De 'keerlosse' is de eerste steek van de nieuwe toer.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Haken