Haakmateriaal

Wilt u beginnen met haken besluit dan eerst wat u wilt gaan maken en kies aan de hand daarvan het meest geschikte garen, de haaknaald en de patroonsteek. In het algemeen worden voor het verkrijgen van fijne kantachtige effecten zeer dunne haaknaalden en garens gebruikt.

Voor de meer praktische voorwerpen, zoals bijvoorbeeld een poef, middeldikke garens en haaknaalden. Gaat het om warmte en stevigheid gebruik dan dik garen en een hele dikke haaknaald.

Haak garens

Haakgarens                                                                                                                                                                             Behalve het grote assortiment haakgarens kunnen ook de meest brei- , knoop- en weefgarens gebruikt worden. Onder garen wordt een gesponnen draad van een natuurlijke vezel, zoals wol, katoen, linnen, zijde of een synthetische vezel verstaan.

Twijnen betekent het om elkaar draaien van gesponnen draden om een bepaald soort garen te verkrijgen. Dit kunnen twee, drie- of meer gesponnen draden zijn. Daar een enkele draad tot iedere willekeurige dikte gesponnen kan worden hoeft driedraads wol niet noodzakelijk dikker te zijn dan bijv. tweedraads wol.

In de praktijk echter worden de namen twee- , drie- en vierdraads garen toch wel vaak gebruikt voor het aanduiden van een bepaalde dikte van garen. Zo zou men kunnen zeggen, dat een zelf gesponnen garen bij het verwerken gelijk is aan vierdraads garen.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Haken